Το επίσημο online store της DrayTek για την Ελλάδα και την Κύπρο

Αρχική Η εταιρία DrayTek Blog VPN Διαφορά μεταξύ VPN σε Route και NAT mode

Διαφορά μεταξύ VPN σε Route και NAT mode

Στο LAN-to-LAN VPN profile, υπάρχουν οι εξής επιλογές: 
 
Από το πρώτο subnet στο απομακρυσμένο δίκτυο, πρέπει να κάνουμε Route ή NAT. Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο modes είναι το εάν οι clients και στις δύο πλευρές μπορούν να φτάσουν ο ένας τον άλλο. Στο Route mode, οι clients και των δύο πλευρών μπορούν. Στο NAT mode, μόνο οι clients σε Dial-Out sites μπορούν να φτάσουν ολόκληρα τα δίκτυα, αλλά οι clients σε Dial-In site δεν έχουν πρόσβαση στο δίκτυο του Dial-Out site.
 
 
 
Route Mode
 
Για να συνδέσουμε δύο υποδίκτυα και οι client να μπορούν να φτάνουν ο ένας το δίκτυο του άλλου, ή εάν θέλουμε να στήσουμε VPN μεταξύ δύο Vigor Routers μέσω LAN-to-LAN VPN, τότε πρέπει να επιλέξουμε Route mode.
 
 
Σε αυτή την περίπτωση, το PC_A έχει πρόσβαση στο PC_B και να ορίσει το Dial-in router ως το απομακρυσμένο gateway για να έχει πρόσβαση στο internet – το PC_B έχει επίσης πρόσβαση στο PC_A.
 
 
NAT Mode
 
Το NAT mode χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στο απομακρυσμένο δίκτυο, ή θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το απομακρυσμένο router ως internet gateway, αλλά δεν θέλουμε να αφήνουμε απομακρυσμένους clients να έχουν πρόσβαση στο δίκτυό μας. Αυτό το mode είναι επίσης για να συνδεόμαστε στο thirty party απομακρυσμένο dial-in VPN service στο Vigor router.
 
 
Σε αυτή την περίπτωση, το PC_A έχει πρόσβαση στο PC_B και να ορίσει το Dial-in router ως το απομακρυσμένο gateway για να έχει πρόσβαση στο internet – το PC_B όμως δεν έχει πρόσβαση στο PC_A.
 
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!